SETKÁNÍ PŘÁTEL

03.06.2016 17:59

Setkání přátel, svolané do Hluboké u Žihle se vyznačovalo zvláštní atmosférou. Začalo v sobotu dne 26. 5. 2016 v cca 10 hodin dopoledne a protáhlo se ten den hluboko do noci. I druhý den (neděle) se začínalo přibližně ve stejný čas a končilo někdy po 16:30 hod. Setkání se účastnili lidé od Brna, Plzně i ze severnívh Čech. Celkem se na setkání účastnilo 9 lidí.

Je jasné, že se mnohé točilo kolem současných problémů, které vznikají založením družstva EVOLUCE, které bude skutečným družstvem ve smyslu toho, co já za družstva považuji (viz mé knihy). Tedy s vedením, které je skutečně na úrovni a s činností, která je mimo rámec současných pokleslých machinací, kterým se říká obchod. Toto družstvo tak představuje výzvu do budoucnosti.

Vedle tohoto tématu se samozřejmě objevil i pohled a hodnocení díla Davida R. Hawkinse. Jeho dílo je čímsi, co v současném světě v tomto směru nemá obdobu. Pracujeme na překadu jeho další knihy. Ten je samozřejmě určen jen pro nejbližší přátelé, protože nejsme schopni z finančního hlediska toho, aby byly jeho další knihy oficielně přeloženy a vydány.

Přestože jsem já osobně napsal již sedm knih o společnosti a lidech v ní žijících, tak jen v úžasu zírám na to, co tento člověk dal dohromady. Dle mého názoru je jeho dílo naprosto vyjímečné a patří ke skvostům lidstva. Je smutnou skutečností, že jde o člověka, který je v naší společnosti prakticky neznám.

Antonín Mareš

—————

Zpět