Co je Kroměřížská Výzva (KV)

06.09.2016 11:03

KROMĚŘÍŽSKÁ VÝZVA

 

My, občané ze všech koutů České republiky, vyzýváme všechny odpovědné lidi naší země ke společné akci při volbě příštího prezidenta.

Ještě před několika lety nikoho nenapadlo, že hodnoty svobody a demokracie u nás budou znovu ohroženy. Jsou. Čelíme dnes nebezpečí zvratu od demokratického vývoje k autoritativní formě vlády populistů a posunu naší země do sféry vlivu nedemokratických režimů, jež neuznávají hodnoty svobody a lidské důstojnosti.

Jsme v bodu zlomu. Stojíme na křižovatce Západ nebo Východ, demokracie nebo autoritativní režim, prosperita nebo chudoba. Nejde o nic menšího, dnes probíhá boj o to, kam naše země bude směřovat. Prezident, jakožto nejvyšší ústavní činitel, může významnou měrou toto směřování ovlivnit.

Budeme proto podporovat kandidáta na prezidenta či prezidentku:

  1. Spojovatele, který nebude společnost rozdělovat, nýbrž smiřovat, a který bude hledat napříč celou společností shodu na řešení dlouhodobých problémů naší země.

  2. Osobnost, která bude pozitivně ovlivňovat společenskou atmosféru u nás a která bude též respektována a přijímána našimi přirozenými spojenci v Evropě a ve světě.

  3. Člověka otevřeného, který bude citlivě a zároveň odpovědně vystupovat vůči lidem jiných vyznání, kultur a barvy pleti.

  4. Rozhodnou osobnost, která z titulu své funkce vrchního velitele armády bude stát pevně za naším ukotvením v obranném svazku NATO a bude rozvíjet porozumění a spolupráci v rámci EU.

  5. Státníka, který sleduje dlouhodobé cíle a směřuje naši společnost k trvale udržitelné prosperitě a svobodě.

  6. Občana, který lépe než ostatní ví, že politická moc se musí podřizovat ústavě a zákonům, a který jako prezident je sám důslednou zárukou tohoto pravidla.

  7. Morální autoritu, která bude vzorem pro celý národ, slušného člověka, za něhož se lidé nebudou muset stydět.

Takového prezidenta dnes nemáme.

Vyzýváme všechny odpovědné občany České republiky:

  • Propojme se a vybudujme po celém území republiky rozsáhlou síť aktivních občanů a iniciativ, která bude podporovat demokratické kandidáty v příštích prezidentských volbách a která pomůže zvolit důstojnou a odpovědnou hlavu našeho státu.

  • Učiňme diskusi o kvalitním prezidentském kandidátovi věcí veřejnou. Nenechme si tuto diskusi vzít mediálními kouzly a marketingovými triky. V rámci celonárodní diskuse usilujme o to, pozitivně ovlivnit společenskou atmosféru v naší zemi, pozvednout opět do společného povědomí hodnoty demokracie, svobody a právního státu.

  • Neurčujme budoucího kandidáta od zeleného stolu. Dejme prostor celému pelotonu vhodných demokratických kandidátů, z nichž nakonec společně podpoříme jednoho, který bude mít největší šanci na úspěch.

Je nejvyšší čas procitnout z pasivity. Netříštěme síly a spojme se v obraně hodnot demokracie a svobody, na nichž v roce 1918 vzniklo Československo a k nimž jsme se přihlásili v listopadu 1989. Budeme stát proti přesile miliardového kapitálu. Ale vyhrajeme, pokud proti ní postavíme společný demokratický „kapitál“ vyplývající z podpory občanské společnosti po celé zemi.

—————

Zpět


Diskusní téma: Co je KV a co pro mne znamená

Datum: 06.09.2016

Vložil: Gaydoš Miroslav, Ing.

Titulek: Zdá se, že svitla naděje.

Možná si toho někdo ani nevšiml, ale pro mne je systém volby, tedy výběru kandidáta na prezidenta, navržený autory Kroměřížské výzvy, jakoby světlem v temnotách současného společenského marasmu a manipulace ze strany vládnoucí mašinerie. Po dlouhé době se můžeme jako občané svobodně vyslovit a vybrat ne z nastrčených kandidátů placených kdovíodkud, ale skutečně vybrat toho, o kom si myslíme, či dokonce víme, že by mohl být ten nejvhodnější. Chybí mi jen možnost webové komunikace s navrženými adepty. Rád bych se jich zeptal, jak se dívají na to či ono naše trápení a jak by si představovali řešení...To považuji za naprosto nezbytné k tomu, abych dokázal z navrhovaných vybrat toho nejlepšího.

Odpovědět

—————

Datum: 12.09.2016

Vložil: Petr Sumcov

Titulek: Re: Zdá se, že svitla naděje.

Dobrý den, pane Gaydoš, píšete o navržených adeptech. Můžete ještě, prosím, poslat odkaz apod. ohledně nich? Nevím, kteří to jsou. Díky, PS.

Odpovědět

—————