DNA

10.10.2017 11:37

Změnou v řetězci DNA dochází k vývoji a tedy k evoluci. Tyto změny stojí za vývojem člověka do současného stavu a to od první buňky, která vznikla na Zemi, až do dnešních dnů.

Jak je to doopravdy?

V řetězci DNA jsou uložena data. Proto vývoj neboli evoluce změnou v DNA není možný. K vývoji, tedy k evoluci dochází z jiných příčin. Náhodná pozitivní změna v DNA je z hlediska pravděpodobnosti zanedbatelná. Pokud by k ní i přesto došlo, pak v dalším kroku je nulována další negativní změnou. Protože se jedná ale o data, pak tato změna je možná jen v určitém rozsahu daného druhu života. Je to, jakoby na obrazovce počítače byl změněn odstín barvy. Nejde tedy o vývoj, ale o modifikaci, která je jen v rozsahu příslušných parametrů.

K vývoji vede systém, který je znám pod pojmem "životní tělo" nebo také "éterné tělo". Je to něco, co lze přirovnat k programu v počítači. Jeho změnou můžeme dosáhnout lepšího výsledku (tedy může probíhat vývoj). Je pochopitelné, že i on je řízen. Jak a čím, to už je mimo rámec tohoto povídání a představuje to alespoň základní povědomost o Duchovní vědě tak, jak nám jí odkázal Rudolf Steiner (duchovní badatel, který žil před 100 lety).

—————

Zpět